Yaklaşık uzunluğu 48,2 km ve 1.480 m yükseklik kazanımı olan Marmaris Advanced Trail %70 patika, %25 single track ve %5 asfalt yoldan oluşmaktadır.
Marmaris Milli Parkı’nın 48 kilometresini oluşturan bu parkurun teknik özelliği yüksek olup koşucuların performanlarını test edecekleri zorluktadır. 16 Kasım Cumartesi sabahı saat 06:00‘da başlayacak yarışın, start ve finish noktası sahildeki Atatürk heykelinde olup maksimum bitirme zamanı 12,5 saattir. Ara zaman bariyeri (cut-off ) Mezargediği 9,5 saattir.
Deniz seviyesinden 650m’lere kadar çıkan yarış rahat bir akışla ilerleyecek ve sporcuları rakımsal olarak zorlamayacaktır.
SAĞLIK RAPORU: Marmaris Ultra yarışının 48K parkuru için 16 Kasım 2024 tarihine kadar geçerliliği (6 aydan eski olmayan sağlık raporu kabul edilecektir.) bulunan sağlık raporu alınması gerekmektedir. Yarış tarihinde geçerliliği olan lisanslar kabul edilecektir.
ZORUNLU MALZEMELER VE HAZIRLANIŞI
EKİPMAN TESTİ VE HAZIRLANIŞI: Uygun ekipman seçimi yarışınızın başarısında çok önemli bir etkendir. Ultra dayanıklılık, yanınıza aldığınız ekipmanın seçimi de dahil olmak üzere kapsamlı bir hazırlık gerektirir. Yarış zamanında Marmaris bölgesinde yağmur yağma olasılığı yüksek olduğu için hava sıcaklığı 05-07 °C seviyesine kadar düşebilir. Ekipmanınız, her türlü koşula karşı koymak için uygun olmalı ve ilerlemenizin hızına göre yarış rotasında uzun saatler geçirmenizi sağlamalı. Karşılaşılacak herhangi bir olay durumunda, ekipmanınız güvenli koşullarda yardım beklemenizi sağlamalıdır. Tüm koşucuların ceza riskinden kaçınması için organizasyonun belirtmiş olduğu zorunlu ekipmana sahip olması gerekir. Ekipmanlarınızı gerçek koşullara göre hazırlamanız ve antrenmanlarınızda test etmeniz çok önemlidir. Ağırlığı bir endişe olarak görerek çok minimalist olmamaya dikkat edilmelidir. Mantıklı seçim yoluyla başarı şansınızı ve performansınızı arttırabilirsiniz.
EKİPMAN: Güvenlik ve yarışların iyi bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için her katılımcının aşağıda belirtilen tüm zorunlu ekipmanlara sahip olması gerekmektedir. Hava şartları ve yarışların uzun saatler sürmesi, ekipmanların zorunlu olmasındaki başlıca etkenlerdir. Hava şartlarının durumuna göre organizasyon zorunlu ekipmanlarda değişiklik yapabilir ve bunu yarışmacılara bildirir. Her katılımcı, organizatörler tarafından belirlenen zorunlu ekipmanlarını kayıt esnasında sunmayı ve etkinlik boyunca yanlarında bulundurmayı kabul eder.
ZORUNLU EKİPMANLAR
1. Yarış şartlarına uygun çanta,
2. Tüm yarış süresince görülür biçimde yerleştirilmiş göğüs numarası,
3. Zamanlama çipi (Organizasyon tarafından verilecektir),
4. Cep telefonu (Organizasyon ve acil durum numaraları kayıtlı olmalı ve yarışçıya yarıştan önce, yarış sırasında ve sonrasında her zaman ulaşılabilir olmalıdır. Harici bir batarya tavsiye edilir.),
5. Bardak (minimum 15cl),
6. En az 1 litre sıvı kapasitesine sahip su şişesi, matara veya su torbası (Pet şişe kabul edilmeyecektir),
7. Kafa lambası ve yedek pilleri (200 lümen ya da daha fazlası tavsiye edilir),
8. Acil durum battaniyesi (1.40 x 2.00 minimum),
9. Düdük,
10. Elastik bandaj (en az 100 cm x 6 cm),
11. Yemek rezervi (Performans ve acil gereksinimler için 3-4 adet enerji jel veya benzeri sporcu gıdaları tavsiye edilir.),
12. Dağlarda kötü hava koşullarına dayanacak şekilde tasarlanmış, su geçirmez, nefes alabilen ve kapüşonlu ceket (Minimum tavsiye edilen 10 000 Schmerber, Goretex özellikli.),
13. Şapka, bandana veya bere,
14. Uzun kollu üst katman (Minimum 180 gr olması ve pamuklu olmaması tavsiye edilir.),
15. Eldiven,
16. Kimlik.
* Bu malzemeler göğüs numarası teslim edilirken ve koşu sırasında herhangi bir noktada kontrol edilebilir. Kontrol sonucunda zorunlu malzemelerden herhangi birisine sahip olmadığı belirlenen katılımcı diskalifiye edilecek ve koşuya devam etmesine izin verilmeyecektir.
TAVSİYE EDİLEN EKİPMANLAR
1. Güneş gözlüğü,
2. Güneş kremi,
3. Baton,
4. Vaseline ve benzeri kremler,
5. Bir miktar para,
6. GPS saat,
7. Elastik bandaj kesmek için bıçak veya makas,
8.Uygun ayakkabı.